A pizza, amit mindenki szeret - recept!
Senki elől nem titkoljuk, mi bátran eláruljuk jól bevált pizzánk titkát: íme, a recept!

Nagy lelkesedéssel vásároltunk pizzakemencét 2022 elején, ezzel megint valami újba vágtuk a fejszénket. Jól bejáratott barbecue szettünk, azaz BBQ Pit Boxunk és Big Green Eggünk mellett így bővült udvarunkon séfjeink játékszereinek sora, ezzel együtt hétvégi extra ételkínálatunk.

Persze alaposan körülnéztünk, amikor pizzareceptet választottunk, kísérleteztünk vele, és bő fél évvel később már ki merjük jelenteni, hogy ezt a fajta pizzát mindenki szereti. 

Íme, a recept!

Tészta:

Paradicsompüré:

Feltétnek:

A tészta készítéséhez felfutatjuk az élesztőt, majd mindent összekeverve dagasztjuk pár percig. Egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

A paradicsomos szószhoz a sallotahagymát apróra vágjuk, majd szeletelt fokhagymával olívaolajon enyhén barnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot és 15 percen át közepes tűzön főzzük. Kompótra emlékeztető, darabos állagot kell elérnünk. Ha kész, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a bazsalikomleveleket.

A sütés napján 30-40 dkg-os gobócokat szíktunk le a tésztából, kinyújtjuk és megkenjük a paradicsom alappal.
A sütés előtt csak a szeletelt paradicsomot és mozzarellát teszünk rá, majd sütés után a vékonyra vágott sonkát és rukkolát is.

Persze, kis olívolajjal is meglocsolhatjuk.

Mit igyunk a pizza mellé?

Az, hogy milyen bor illik egy pizzához, nagyban függ attól, hogy milyen feltétekkel pakoltuk meg. Saját pizzánkhoz azonban minden további nélkül ajánljuk száraz Furmint Gyöngyözőborunkat, CsakTállya Furmintunkat, valamint testes, kerek Rigófütty Hárslevelűnket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Rólunk írták

Partnereink

Süti (Cookie) tájékoztató Impresszum Vendég tájékoztató/ÁSZF