SzobafoglalásAsztalfoglalás Menü
Újabb aranyérmet nyert 2019-es aszúnk
A 6 Puttonyosnak már nem ez az első nemzetközi sikere.

A Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen is aranyérmet szerzett 2019-es 6 Puttonyos Aszúnk. Kivételes borunknak nem ez az első sikere: nemrég a Berliner Wine Trophy-n is arannyal jutalmazták. 

Mi a titka? 

Az aszúkészítés hagyományos útját követjük. Kézzel szedjük ki a tökéletesen botritizálódott szőlőszemeket a fürtökből, melyeket hűvös helyen tárolunk, amíg egy présnyi mennyiség összegyűlik – a legjobb eredmény érdekében akár három-négy különböző alkalommal is végigmegyünk a szőlősorokon. Ezt követően, az évi erjedő borral maceráljuk az aszúszemeket, majd lassú préseléssel nyerjük ki Hegyalja aranyát. Az alacsony hőmérsékletű erjedést egyéves tölgyfahordós érlelés követi. Aszúborainkat palackozás után legalább fél évig hagyjuk pihenni hagyományosan kézzel ásott pincénkben.

2019-es aszúnk illatában friss virágok és sárgahúsú gyümölcsök uralkodnak, a háttérben lekvár és aszalványok mutatkoznak. Színe aranysárga, textúrája olajos. A korty rendkívül összetett, ugyanakkor gördülékeny és kellemes a savszerkezet. Desszertek és ünnepi pillanatok tökéletes kísérője.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Rólunk írták

Partnereink

Süti (Cookie) tájékoztató Impresszum