A PIZZA, AMIT MINDENKI SZERET - RECEPT!

A PIZZA, AMIT MINDENKI SZERET - RECEPT!

Senki elől nem titkoljuk, mi bátran eláruljuk jól bevált pizzánk titkát: íme, a recept!

Nagy lelkesedéssel vásároltunk pizzakemencét 2022 elején, ezzel megint valami újba vágtuk a fejszénket. Jól bejáratott barbecue szettünk, azaz BBQ Pit Boxunk és Big Green Eggünk mellett így bővült udvarunkon séfjeink játékszereinek sora, ezzel együtt hétvégi extra ételkínálatunk.

Persze alaposan körülnéztünk, amikor pizzareceptet választottunk, kísérleteztünk vele, és bő fél évvel később már ki merjük jelenteni, hogy ezt a fajta pizzát mindenki szereti. 

Íme, a recept!

Tészta:

  • 1 kg nullás liszt
  • 25 gr friss élesztő
  • 22 gr tengeri só
  • 650-700 ml langyos víz

Paradicsompüré:

  • 500 gr koktélparadicsom
  • 150 gr salotta hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • Friss bazsalikom
  • 100 ml oliva olaj
  • Só 

Feltétnek:

  • Paradicsom
  • Jó minőségű szárított érlelt sonka
  • Mozzarella
  • Rukkola

A tészta készítéséhez felfutatjuk az élesztőt, majd mindent összekeverve dagasztjuk pár percig. Egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

A paradicsomos szószhoz a sallotahagymát apróra vágjuk, majd szeletelt fokhagymával olívaolajon enyhén barnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot és 15 percen át közepes tűzön főzzük. Kompótra emlékeztető, darabos állagot kell elérnünk. Ha kész, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a bazsalikomleveleket.

A sütés napján 30-40 dkg-os gobócokat szíktunk le a tésztából, kinyújtjuk és megkenjük a paradicsom alappal.
A sütés előtt csak a szeletelt paradicsomot és mozzarellát teszünk rá, majd sütés után a vékonyra vágott sonkát és rukkolát is.

Persze, kis olívolajjal is meglocsolhatjuk.

Mit igyunk a pizza mellé?

Az, hogy milyen bor illik egy pizzához, nagyban függ attól, hogy milyen feltétekkel pakoltuk meg. Saját pizzánkhoz azonban minden további nélkül ajánljuk száraz Furmint Gyöngyözőborunkat, CsakTállya Furmintunkat, valamint testes, kerek Rigófütty Hárslevelűnket.

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén.

Image

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le és értesülj első kézből legfrissebb híreinkről, ajánlatainkról és eseményeinkről!

Kapcsolat

Borbirtok

3907 Tállya Rákóczi út 23.
info@tokajartwine.hu.hu

+ 36 70 323 9592

Nyitvatartás

Barka Galéria Hotel és Étterem

Hétfő-Kedd  a konyha zárva, hideg előétel felszolgálható - előzetes egyeztetés alapján 12-19 óra között
Szerda-Csütörtök 12-19 óráig
Péntek-Szombat 8-22 óráig
Vasárnap 8-16 óráig