FINOM ÉTEL, SZÍVSN

FINOM ÉTEL, SZÍVSN

Eszébe jutott már, miközben az étlapot böngészte egy étteremben, hogy olyan ételt kellene választania, ami támogatja szív- és érrendszere működését? Ugye, hogy nem. Na, majd ezután!

Különleges akciót indított idén a Magyar Kardiológusok Társaságának hivatalos betegszervezete, a SzívSN Segítünk Neked országos betegegyesület: éttermeket kezdtek rábírni arra, hogy kifejezetten szívbarát ételeket tűzzenek étlapjukra. A szívbetegségek megelőzését, vagy a kialakult problémák kordában tartását az egészséges alapanyagok mellett szívbarát főzési technológiát adják. A tállyai Oroszlános Borbirtok egy, a nyárhoz méltón színes fogással szállt be a kampányba: kinoa tabulét kínálnak grillezett tehénsajttal.

Miért szívbarát? – kérdezzük az étterem kreatív séfjét, Barátki Lórántot. „Kezdjük a kinoával, amire szuperélelmiszerként tekintünk: eleve gluténmentes, ráadásul a szív- és érrendszeri betegségek diétájába is remekül beilleszthető – kezdi lelkesen a séf, és már mutatja is a színes alapanyagok közé helyezett gabonát. - A mellé társított saláta felét petrezselyemzöld és menta adja, melyek érrendszer-tisztító hatással bírnak.” Lóránték fogásának főszereplője, az olívaolajon megpirított sovány sajt a telítetlen zsírok miatt fontos szívünknek. Ő Firmánszky Botond legelőn tartott teheneinek kiváló minőségű sajtját használja ehhez a gyorsan elkészíthető, könnyű és finom ételhez.

És a bor?

Egy kiváló minőségű tokaji bor természetesen szintén nem lesz érrendszerűnk rovására – sőt, éppenséggel élénkítheti keringésünket. A CsakTállya Sárgamuskotály például az ízében is harmonizál majd könnyed ebédünkkel.

Az Oroszlános Borbirtok receptje

Kinoa tabulé grillezett tehénsajttal

Alapanyagok
- 50 g kígyóuborka
- 50 g lilahagyma
- 50 g koktélparadicsom
- 30 g kinoa
- 50 g mentalevél
- 50 g petrezselyemzöld
- 1/2 citrom
- 5 g tengeri só
- 2 g bors
- 40 ml olívaolaj
- 150 g sovány tehén grillsajt
- 10 g liszt

Elkészítés:
Mozaikra vágjuk a kígyóuborkát, lilahagymát, koktélparadicsomot. A zöldfűszereket megmossuk, leszárítjuk, majd rusztikusan összevágjuk. A 30 gramm kinoát dupla mennyiségű vízben megpároljuk, de csak annyira, hogy még pergős maradjon.

A citrom levéből 20 ml olajjal, sóval és borssal vinaigrette-t készítünk, majd a mozaikra vágott zöldségekkel, zöldfűszerekkel egy keverőtálban lazán összekeverjük.

A tehénsajtot lisztben megforgatjuk és a maradék olívaolajon színt adunk neki. Két percig, közepes lángon sütjük, majd megfordítjuk. Végül az előmelegített sütőben 6-8 percig 180 °C-on sütjük.

Tálalásnál a vibráns, zöld tabulés salátán helyezzük el a finom, lágy sajtot.

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén.

Image

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le és értesülj első kézből legfrissebb híreinkről, ajánlatainkról és eseményeinkről!

Kapcsolat

Borbirtok

3907 Tállya Rákóczi út 23.
info@tokajartwine.hu.hu

+ 36 70 323 9592

Nyitvatartás

Barka Galéria Hotel és Étterem

Hétfő-Kedd  a konyha zárva, hideg előétel felszolgálható - előzetes egyeztetés alapján 12-19 óra között
Szerda-Csütörtök 12-19 óráig
Péntek-Szombat 8-22 óráig
Vasárnap 8-16 óráig